På en resa genom Sverige besökte vi bland annat Eva-Britt utanför Orsa. Efter att ha hört hennes berättelser om fåren och skinnslöjden bland annat så var det roligt att se detta på plats.

Och där var hon, tackan med skälla heter Lena! Eva-Britt betonade att Lena funnits innan hon lärde känna mig så det fanns ingen tanke bakom det hela.

Den här baggen fick tankarna att vindla iväg. Med något munkorgsliknanade på det sättet så kunde man lätt få för sig att det var ett kampfår. En annan förklaring kan vara att det är ett lamm i en biroll från ”När lammen tystnar” som vuxit upp och tagit efter Hannibal Lecter. Det visade sig att förklaringen var betydligt mer normal och att det på just den här baggen behövdes något att hålla i om han skulle ledas någonstans.

När alla får och lamm sätter igång och pratar så blir det verkligen ett kakafoni av ljud. Från högsta sopranbräk till de riktigt djupa alt-tackorna. Ett roligt besök i fin omgivning och vackert väder.